Sjunger listans lov

Jag älskar listor. Bästa sättet att skaffa sig koll/lura sig själv att man har koll är att göra en lista. Tillfredsställelsen i att bocka av är halva grejen.

IMG_7982

Javisst, jag har alltså skrivit upp dusch+frukost som en punkt på listan. På så vis får jag bocka av en grej direkt när jag sätter mig vid skivbordet!

Nu inför semestern har vi så fruktansvärt mycket att göra, fruktansvärt mycket alltså! Eftersom vi åker till Gotland imorgon och är borta en vecka, och min kusin Melinka och hennes dotter ska bo här och ta hand om gården, så måste vi ju också hinna allt det där som man vanligtvis gör den första semesterveckan – typ städar, hinner ikapp med allt som sackat efter hela våren. Vi har inte ens tagit ur innerfönstren överallt. Plus att det blev en massa krångel med fåren plus att jag har svinmycket jobb eftersom jag jobbar in hela sommaren i förväg. Osv mm etc.

Listorna är min räddning i en sån här period. Någon gång skrev jag en artikel om att inte kunna sova, och personen jag pratade med tipsade om att gå upp och skriva en lista om man låg och stressade upp sig över allt man behövde göra. Och det hjälper verkligen! Dels ger det en känsla av kontroll som sagt, och faktiskt lurar man sig själv också att man liksom redan gjort något när man skrivit listan. Fiffigt!

På min lista innan vi åker:
Packa
Klippa klorna på Bodil
Skriva en checklista till Melinka (haha, men jag vet att hon också gillar listor)
Tvätta
Vattna i trädgårdslanden
Jobba jättemycket

 

 

Dan före dopparedan

  
Idag har vi städat och fixat lite, åkt och hämtat en kalkon på en kalkonfarm på Väddö (Ines undrade om vi skulle välja kalkonen eller om kalkonen skulle välja oss – hon trodde vi skulle hämta hem en levande fågel!), handlat det sista, julbadat barnen och spelat supermario med dem, slagit in de sista julklapparna, rostat mandlar och kokat knäck och kola.

Min bästa stund på hela julen är kvällen före julafton, när allt äntligen är klart och lugn förväntan råder. Det är välstädat och pyntat överallt. Älskar att gå ett varv i huset innan jag går och lägger mig.

Imorgon blir det fullt ös hela dagen som vanligt. Mamma och min extrapappa kommer, och min syrra och hennes familj. Och som en bonus kommer även min lillebror från pappas sida!

God jul på er allihop, vi hörs på andra sidan!

Nya perspektiv

Vi håller fortfarande på och bekantar oss med huset och omgivningarna. Nu har vi bott här i nästan ett år, men det finns ändå massor kvar att upptäcka. Jag slår mig ner på nya platser och sitter och glor på saker ur olika vinklar. Idag flyttade jag ett utebord och några stolar till ena kortsidan av huset och satt där en stund. Om det någonsin blir varmt den här skitsommaren kan man sitta här och fika i skuggan. IMG_0683Här syns magasinet som är vår snickarverkstad. (Där under finns en fantastisk jordkällare som var helt igenväxt när vi flyttade hit, vi blev så glada när vi hittade den! Snart fyller vi den med gött.) Lilla huset till höger är lekstugan vi byggt om till hönshus.IMG_0691 Och hönsen kom förstås eftersom jag flyttat på något i trädgården, det gör dem så nyfikna. Roligt att så dumma djur ändå kan vara så intresserade av sin omgivning. 

Så trött på ladutaket nu!

IMG_0405

När vi satte upp byggställningen i höstas trodde jag på riktigt att det skulle ta en helg att göra ladutaket. Plocka ner teglet: en dag, sätta upp plåt: en dag. Nu har vi väl hållit på i alla fall i tre veckor om man räknar ihop all tid.

I förrgår blev vi klara med framsidan, triumf! Vi flyttade byggställningen och byggde upp den på baksidan i hällande regn och kände oss så duktiga. Igår gick allt fel, jag var trött och sur och vi kommer få plocka ner de tre plåtarna vi satte upp och göra om jobbet. Idag har jag ont i ryggen och händerna, det ska regna hela dagen och jag vill helst lägga mig i soffan med en bok.

Men skam den som ger sig, snart (typ) är vi klara! Baksidan är lättare än framsidan för det är inte alls lika högt, till och med Jonathan kliver upp på de nedre delarna av taket. Och nu har vi ju rutin på allt… typ.

Snart

 
  Nog är det regnigt och kallt, men himla vackert ändå, allt är grönt och saftigt på försommaren. 

Sitter på bussen hem med Morris och passar på att göra klart en sista jobbgrej. En tant sitter och sneglar på skärmen hela tiden, hemskt irriterande.

Nästa vecka blir också intensiv, men ändå är semestern inom räckhåll. Snart snart ska jag sova på morgonen, gosa med barnen, ligga stilla i gräset, läsa böcker, bada i havet, dricka vin, grilla, bjuda hem folk. Och klyva ved och göra färdigt ladutaket och slipa golvet i vardagsrummet. 

Snart börjar jag med eterneller

Lilla toan (som såg ut såhär) är färdig. Jag börjar nästan bli lite orolig för mig själv – jag har alltså köpt ljusrosa handdukar. Snart börjar jag med eterneller.IMG_8620

Jag har länge trånat efter den där turkosa rullvagnen från Ikea. Till slut köpte jag den utan att ha en aning om var jag skulle ha den. Lycka när jag lyckades klämma in den intill toan! IMG_8621Blir så glad när saker passar så bra som vår gamla spegel gjorde här.

IMG_8624

Fågeltavlorna är loppisfynd såklart, korgen har jag fått av svärmor, handdukar från HM home.

IMG_8630

Toarullehållaren kommer från den laddning med badrumsgrejer vi köpte på blocket. Vi kan inte ha allt i badrummet för det blänker för mycket…

IMG_8632IMG_8625

Så styrde jag upp ett insynsskydd av en halv loppisgardin.

Golvet orkade jag inte göra något åt. Kanske tar jag fram trägolvet nån gång i framtiden när jag får tråkigt.

Spolar kröken

IMG_8511

 

Fredagkväll och jag vaskar en flaska rödvin i tvättstugan. Det är sant, jag häller ut så mycket vin nuförtiden så det är helt skamligt. Inte för att hejda mig själv från att dricka upp det, utan för att jag helt enkelt inte hinner dricka upp det innan det blir dåligt.

Jag gillar verkligen vin, men det gör inte Jonathan. Så jag öppnar en flaska, dricker ett glas, nästa kväll ska jag säkert köra bil eller så är jag för trött och sen är det ju vardag och så har jag kanske lite ont i huvudet eller så ska vi äta köttbullar och då kanske det inte är så gott med ett glas rött till. Och hips vips är det nästa helg och då har vinet surnat. Häller ut det och korkar upp en ny flaska.

Måste börja köpa såna där småflaskor.

Nu släpper vi det här med veden

Åtminstone ett tag. Idag kom en timmerbil och lämnade 25 kubik timmer som vi ska kapa och klyva – så nu borde vi verkligen ha tillräckligt för nästa vinter. Så skönt att slippa det där (ja, efter att vi har tagit reda på allt detta alltså…). Det här frigör så mycket tid, på en arbetsdag i skogen tar vi kanske ner tre såna där träd. Nu kan vi koncentrera oss på hönshuset, vardagsrummet, badrummet, ladutaket, trädgårdslanden, syrenhäcken… Som vi har tänkt fixa i vår.

 

“Samma här och vad skulle jag göra utan dig!”

Jag har installerat något slags statistikverktyg på bloggen och får nu veta allt möjligt intressant om er som läser. Till exempel vad ni googlat på för att hamna här.

Skärmavbild 2015-02-25 kl. 10.27.34Jag kan också se var i världen mina bloggläsare finns – fast jag blir lite misstänksam, vilka är mina läsare i Ryssland eller Kina? Tror att det är botar och inte människor precis…Skärmavbild 2015-02-25 kl. 10.47.21