Älskar Blocket

Idag regnar det äntligen och jag passar på att götta mig i mys med tända ljus och brasa i vedspisen. Det känns ju väldigt exotiskt i juni! Och så skönt att det regnar på alla odlingar.

DSC00607 DSC00609Men det jag egentligen tänkte skriva var hur mycket jag älskar Blocket! Kollar Blocket varje dag, mycket är ju skit, folk som försöker sälja fula saker till överpriser, men då och då hittar man riktiga guldkorn. Här ute är det bäst fyndchans under sommaren, när sommargästerna kommer ut och säljer av grejer från stugorna. Härom dan åkte vi till Väddö och köpte ett helt underbart toalettbord från 40-talet (som jag visar sen när jag fixat iordning) av ett äldre par från Hammarbyhöjden. Älskar att kliva in i folks liv sådär – de bodde helt magiskt vackert precis på klipporna med panoramavy över Ålands hav, och hade just tänt grillen på baksidan när vi kom. Vi snicksnackade lite, jag fick veta att kvinnans mamma hade köpt toalettbordet i Eskilstuna. Och så slog vi till på den här ljuvliga skänken eller vad man ska kalla den – den är en del av hennes föräldrars matsalsmöbel som de köpte när de gifte sig 1938.

DSC00602

Älskar färgen och motivet på framsidan. Just nu står den i hallen, vi får se om den kan stå kvar eller om det bli ivägen för vinterkläderna så småningom. Också väldigt nöjd med höganäskruset som jag köpte på loppis för en femtiolapp, och lupinerna som jag ryckte ur ett dike.

Nu ska jag och Bodil gå ut och gosa med våra två tama för som vi köpte igår – berättar mer om det senare!

 

Hallen

Så här såg vår hall ut för några dagar sen:

IMG_5836Men nu! Efter ett ryck och några timmar i verkstan (för Jonathan):

IMG_0346Både klädstången och den lilla hatthyllan till barnen har vi hittat i grovsoprummet i Kärrtorp, liksom hyllan och sittbänken, som från början var ett djupt fönsterbleck. Några krokar saknas – vi hittade några i en garderob här som vi tänkte använda, jättesnygga i tvinnad ståltråd eller hur man ska säga. De tänkte vi fästa på sidorna om klädstången för att hänga väskor och sjalar på, och för slappisar som inte orkar hänga jackan på en galge. Korgarna köpte jag på Jysk av alla ställen!

IMG_0348 Nåja, inte så välstajlat kanske, men det ser ut som att sakerna står där de står med flit i alla fall = framsteg!

IMG_0350Den här bilden tog jag  med så vi har nåt att skratta åt om två veckor när hallen ser ut som den översta bilden igen.

Men det här är egentligen inte ”efter”-bilderna, utan ”mellan”-bilderna; vi har inte den permanenta lösningen här utan den semi-permanenta. Det där tillståndet som liksom funkar och duger. Vi kan ju inte ha allt i kartonger tills vi har tid att göra det perfekt. Men när det är klart, om några år, ska det se ut såhär nånting:

mudroomfinal1-770387

Fast det förstås, egentligen har vi tänkt bygga om hela entrén och göra punschveranda. Men såna rena lyxprojekt ligger minst tio år framåt i tiden känns det som.

 

 

Jonathan skapar konst av avloppsrör

Jonathan har byggt en piedestal till akvariet av en bit avloppsrör i betong, några gatstenar och en slipsten. Det blev fruktansvärt snyggt! Passar perfekt i den där rundningen vid trappan.

akvarium1

På bilden syns inte att han satt upp en lysdiodslinga bakom piedestalen som lyser i olika färger. Den är fruktansvärt ful och installerades helt utan mitt medgivande.

akvarium3Sen hängde han upp lampor såhär snyggt.

akvarium2