Mord i natt

Nu har vi ett liv på vårt samvete. Och fler lär det bli! I natt gick en dum liten mus i fällan. Nu ligger hen i frysen för att vår vän Jenny på SMI ska…eh… undersöka den i forskningssyfte.

mus

Önskar att det fanns något sätt att skrämma bort dem – det känns som ett sisyfosarbete att döda dem – vi kan ju inte ha ihjäl dem alla, det kommer alltid att komma en mus till efter att vi har dödat en.

Möss! Omg!

bild

Bilden visar två tomma musfällor, ett äpple inrullat i tidningspapper samt lite tidningsfnul från en tidigare musattack.

Nu har de flyttat in – mösen. De käkar på äpplena som vi har i smatten under trappen, det ser faktiskt ganska gulligt ut; de öppnar tidningspappret som ligger runt äpplet, gör sig en bekväm liten grop och sätter igång att käka. Skalet spottar de ut och lämnar i små prydliga högar.

Men hur som helst, vi vill ju inte ha dem i huset. Vore inte kul om de tog sig till köket till exempel. Så vi köpte såna där små manicker som man sätter i kotakterna, de sänder ut nåt slags ljud som ska skrämma mössen. Ett paket till Morris hus och ett paket till oss – det var tusen spänn det. Men mössen sket högaktningsfullt i våra skrämselförsök – nya gnagda äpplen hittades precis intill musskrämmaren under trappen.

Vi trappade upp: musfällor. Lömskt placerade intill ett smarrigt äpple. En timme senare; äpplet är gnagt men fällan orörd!

Vad är nästa steg…?