Det lugnar ner sig

Julen alltså! Älskar den här tiden på året så himla mycket.

IMG_6788

Efter en intensiv tid på alla plan har livet börjat falla på plats igen, och jag har bara nångra få jobbdagar kvar före jul.

IMG_6794 IMG_6782

Hönsen värper två ägg om dagen nu! Men de äter mängder, de där två äggen om dagen kostar oss flera hundra i månaden. Inte rimligt! Vi måste slakta alla de hundraelva tupparna som bara äter, slåss och väsnas.

IMG_6797 Jag passade på att baka saffransbullar igår, men jag undrar om vår ugn håller på att paja? Hälften blev latbakade och hälften blev brända. Dålig timing i så fall, precis före jul.

IMG_6801

Jag tog in en liten adventsgran också! Hade tänkt sätta en liten ljusslinga i den men ångrade mig, den är fin som den är. Och den där damejanen (?) är så vacker! Den har vi fått efter Jonathans mormor tror jag.

Adventsmorgon

DSC02080Det är kaos i hela huset på grund av bygget, och dessutom omdragning av en massa gammal el (hittar sladdar som gissningsvis är från 50-talet, svedda och svarta, gulp! skönt att bli av med). Men i morse gick jag upp tidigt och röjde i köket i alla fall! Kokade gröt och tände ljus och gjorde advent. Älskar adventsfrukostar.

DSC02071

DSC02087 DSC02078Idag ska jag ta ner en massa hö till fåren och sen ska jag städa hela dagen! Hoppas jag kan gräva mig fram till jullådan som står begravd någonstans i vardagsrummet bakom en massa grejer som inte längre har någon plats sedan gästrummet blev två sovrum…