Gårdsmiddag

Idag skiner solen, jag ska sätta tulpanlökar, rensa trädgårdslandet och sätta vitlök. Och baka bröd!

Igår hade vi en supereffektiv dag då vi hann städa hela huset och trädgården och elda upp en massa gammalt ris i fårhagen…

Bodil blir alltid väldigt upphetsad när alla börjar härja med pinnar.

Innan det blev mörkt gick jag till trädgårdslandet och hämtade potatis, polkabeta, morot, svartkål och persilja. Så mycket gott att skörda fortfarande!

I ugnen stod sen någa timmar en lammstek på låg värme i lergryta med vitlök, rosmarin, timjan, citron och honung.

Rotsakerna ugnsbakades, svartkålen fräste jag i olja och pressade citon över. Serverades min mamma och syster med familj, med egen äppelmust och paj på egna äpplen till efterrätt. Alltså! Det är en sån fantastisk lyx att äta mat vi har producerat själva! Så djupt tillfredsställande på något vis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *