Nu börjar det! Odlingssäsongen alltså!

Jag kan inte fatta att jag lägger upp de här ohyggligt deppiga bilderna, men budskapet är ändå hoppfullt: nu börjar odlingssäsongen! Jonathan har lyssnat på sin favoritpodd Två odlare emellan, fått feeling och börja förkultivera till varmbänken. Här står salladen (tror jag) och gonar sig i värmen från värmegolvet i badrummet.

IMG_2168 I år kör vi förkultivering i källaren – vårt mysigaste rum! Här ett experiment med plast för att hålla värmen bättre. Det är typ åtta grader i källaren nu…

IMG_2169 Här (nedan) blandar Jonathan bra jord i hinkar… De runda svarta hinkarna är till potatis tror jag – den ska planteras i hinkar utan botten och sen grävas ner i landet. Det ska ge tidigare skörd och Jonathan tänker att det kanske också hindrar sorkarna från att snaska i sig vår mat.

IMG_2171

Jag är inte så förtjust i den här delen av odlingsåret – förkultivering stressar mig, det är så mycket att hålla reda på och passa på hela tiden. Men Jonathan älskar det! Jag tycker däremot mycket om att sitta i trädgårdslandet och rensa ogräs (jag är en simpel människa), så jag tar igen det senare.

Edit: Och kolla vad som just dök upp på Aftonbladet! Tur att man snart har sitt salladsbehov täckt då! *myser*

Skärmavbild 2017-02-01 kl. 10.20.11

3 thoughts on “Nu börjar det! Odlingssäsongen alltså!

  1. Det är väl en himla tur att ni kompletterar varandra 🙂 Så får ni båda göra det ni tycker är roligast! Lycka till med förodlingen.

  2. “Tvingar folk grönsaka” …que? som i försaka? eller är det ett nytt ord på odlarjargong?
    “vad ska du göra idag?”
    ” jag ska gå o grönsaka lite på kolonilotten”

    Känner igen den där feelingen…och stressen också! hur fasen ska man få plats med allt som den där feelingen fick mig till att så!?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *